Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

ZDA

Elon Musk pripravljen prodati 10 odstotkov delnic Tesle, če tako odloči ljudstvo

Foto: Facebook

Izvršni direktor Tesle in milijarder Elon Musk je javnost povprašal, ali naj proda 10 odstotkov delnic, ki jih ima v podjetju. Najbogatejši človek na Zemlji je obljubil, da bo rezultat ankete, ki jo je objavil na Twitterju, tudi spoštoval.

“Zadnje čase je veliko govora o nerealiziranih pridobitvah kot obliki izogibanja davkom, zato predlagam prodajo 10 odstotkov mojih delnic pri Tesli. Ali to podpirate?” je zanimalo izvršnega direktorja Tesle in po zadnjih podatkih najbogatejšega človeka na Zemlji Elona Muska.

V nadaljevanju se je Musk zavezal k spoštovanju rezultatov ankete ne glede na končni izid. Pri tem je izpostavil, da sam od nikoder ne prejema plače ali kakršnih koli bonusov. Ima edino delnice, zato je edini način, da bi lahko plačeval davke, prodaja delnic.

Edini način, da bi plačeval davke
Muskovih 10 odstotkov delnic, ki jih je pripravljen prodati, je ocenjeno na približno 21 milijard dolarjev, številni delničarji pa naj bi se bali, da je Musk s svojo potezo ob ponovnem odprtju borze v ponedeljek povzročil padec vrednosti Teslinih delnic.

 

To ni prva taka Muskova poteza. V preteklosti je že tvital, kako je vrednost Teslinih delnic previsoka in s tem poskrbel za padec vrednosti. S svojimi izjavami na Twitterju je na podoben način tudi dvigoval in spuščal vrednost določenih kriptovalut.

V času pisanja je do izteka glasovanja še 8 ur. V anketi na Twitterju je sodelovalo več kot 2,8 milijonov ljudi. Po trenutnih rezultatih bo Musk moral prodati delnice. Za prodajo je namreč glasovalo 56,7 odstotkov ljudi, medtem ko je proti prodaji 43,3 odstotka anketiranih.

Ivan Šokić

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...