Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

Slovenija

Glas upokojencev naslednji shod pripravili pred RTVS in POP TV?

glas upokojencev
Vodja Glasa upokojencev Slovenije Pavle Rupar (Foto: Polona Avanzo/STA)

Glas upokojencev“Namesto pozornosti in spoštovanja smo bili deležni takojšnjih diskreditacij nekaterih naših pobudnikov, zaničevanja in poniževanja, z namenom očrniti čast in dobro ime posameznika in s tem izničiti pomembnost shoda,” je v odzivu na poročanje medijev o sredinem shodu upokojencev kritično izpostavil vodja iniciative Glas upokojencev Pavle Rupar, ki pravi, da si želi, da se mediji postavijo na stran obubožanega ljudstva in enako poročajo o vseh skupinah ljudi, ki izražajo svoja mnenja.

Večji tiskani mediji so se v četrtek pretvarjali, da do protesta upokojencev, ki si želijo zgolj dostojno življenje, sploh ni prišlo. Spregledali so večtisočglavo množico, ki se je na račun neukrepanja oblasti znašla na robu, medtem ko v času Janševe vlade niso spregledali vsakotedenskih protestov politkolesarjev pod vodstvom Jaše Jenulla.

Pri tem jih ni zmotilo, da jih je bilo velikokrat nekaj sto. Izgleda, da med večjimi medijskimi hišami vlada moratorij na poročanje o sredinih protestih na pobudo iniciative Glas Upokojencev.

Vodja civilne iniciative Glas upokojencev Pavle Rupar se je v odzivu na poročanje medijev o shodu uvodoma zahvalil vsem tistim, ki so korektno poročali o sredinem shodu ljudske iniciative Glas upokojencev. “Pripomogli ste k transparentni obveščenosti državljank in državljanov,” je poudaril in dodal, da žal opažajo, da nekateri mediji, ki jih po zakonu moramo tudi plačevati (Radio PRVI …), sploh niso poročali o dogodku. “To je povsem v nasprotju z njihovim poročanjem o protestih drugih ljudskih iniciativ,” je bil kritičen Rupar.

S pomočjo diskreditacij, zaničevanja in poniževanja so želeli izničiti pomembnost shoda

“Očitno velika stiska večine upokojencev ni bila vredna pozornosti. Očitno niti največjemu državnemu radiu in največji komercialni televiziji druga največja skupina ljudi v Sloveniji ni pomembna,” je izpostavil in dodal, da so bili namesto dolžne pozornosti in spoštovanja deležni takojšnjih diskreditacij nekaterih svojih pobudnikov, zaničevanja in poniževanja, z namenom očrniti čast in dobro ime posameznika in s tem izničiti pomembnost shoda.

Foto: STA

V nadaljevanju je Rupar poudaril, da je bil namen shoda upokojencev ozavestiti odločevalce, da se sistematično in učinkovito lotijo hudih težav, ki pestijo starejše ljudi, ki so pomembno prispevali k nastanku Slovenije, njenemu razvoju in položaju v svetu. “Tega nima nihče, še najmanj pa mediji, pravice uničevati! Kajti, poznamo že ponarodeli rek: najprej diskreditacija, nato likvidacija! Upokojenci si ne zaslužimo niti evtanazije niti medijskega umora, ki ga zaznavamo v diskreditacijskih prispevkih,” je bil jasen Rupar.

Razmišljajo o shodu pred RTVS in POP TV

Rupar medijem predlaga, da se mediji namesto z diskreditacijami začnejo raje ukvarjati s problemom, ki vsem nam raste pred očmi z nezadržno hitrostjo.

Ljudje se namreč vedno bolj potapljajo v revščino brez izhoda. “Predlagamo, da se mediji postavite na stran obubožanega ljudstva in enako poročate o vseh skupinah, ki izražajo mnenja.” Ker v nekaterih medijih niso bili slišani in opaženi, v drugih pa namerno zaničevani, je Rupar v imenu triindvajsettisočglave množice sporočil, da razmišljajo, da bo naslednji shod pripravljen pred RTV SLO in RADIEM ter pred stavbo POP TV“Morda nas boste opazili in poslušali dejstva, zakaj obstajamo,” je zaključil.

Sara Kovač

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...