Quantcast
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politika

Golob: S pacijenti in sistemom bomo izvedli eksperiment

Golob
Foto: Zajem zaslona

Golob je dejal, reforme ne bodo napisane, da jih ne bi kdo klical na odgovornost. Bodo pa s pacienti in sistemom izvedli eksperiment – zdravstvo bodo pognali do skrajnih zmogljivosti.

Prepričani smo, da vemo, kakšen bo rezultat: odhodi iz zdravstva, beg zdravnikov v tujino, čakalne vrste in smrti,” je glede ene od Golobovih srhljivih napovedi dejal avtor prispevka na Nova24TV Aleksander Rant. 

V Kratkih novicah ob 11. uri je odgovorni urednik naše medijske hiše Aleksander Rant podal izjemno kritično oceno bodočega premierja Roberta Goloba. Uvodoma je spomnil, da slovenski parlament dobiva novo podobo, vendar pa ne takšno spoštljivo, kot so obljubljali zmagovalci volitev, pač pa popolnoma radikalno, med drugim zaradi bodoče podpredsednice državnega zbora, poslanke Levice Nataše Sukić. Prvopodpisani pod kandidaturo, Matej Tašner Vatovec, je v obrazložitvi predloga Sukićevo ocenil kot “multipraktik”, ker je na svoji poklicni poti že igrala različne vloge. Po njegovih besedah je “borka, ki ne trpi nepravičnosti, zanjo je pomembno, da so pravila enaka za vse”. Gre za golo laž, saj je Sukićeva ena najbolj nestrpnih poslank kateregakoli sklica parlamenta , znana po žalitvah bolj kompetentnih od sebe in zaničevanju.

Besede o enaki obravnavi za vse pa ovrže prav njena preferenčna obravnava pouličnih aktivistov. Rant se je dotaknil tudi imenovanja Roberta Goloba za novega mandatarja. “Ni pa šlo brez zapletov. Kaže, da so ljudje tokrat res izvolili diktatorja v DZ. Urška Klakočar Zupančič je včeraj v luči zatiranja opozicije in maščevanja stranki SDS mirno kršila poslovnik. A to je naša nova normalnost, naša nova svoboda.” Kot je še dejal Rant, nam bo Golob v prihodnjih letih zagotovil le upanje, kar je zanj ključna zaveza, “da bomo upali na boljše čase”. Prepričan je, da “ko socialist ljudem obljubi ‘svobodo’, zagotovo dobijo diktaturo”. Takšen vtis smo državljani Republike Slovenije lahko dobili na izredni seji državnega zbora, kjer se je glasovalo o novem predsedniku vlade. Klakočar Zupančičeva je pokazala, da se “požvižga” na pravila.

 

Osramočena nekdanja sodnica je namreč zakon in razlago vzela v svoje roke. Klakočar Zupančičeva: “Ne bomo naredili nobenega odmora in gremo naprej.” Na negodovanje poslancev se je odzvala: “Sedaj se pa vprašajmo, kje sedimo, kje sedimo, gremo naprej. Jaz razlagam poslovnik in gremo naprej.” Seja je bila namenjena predstavitvi novega mandatarja in glasovanju o njem, razočaranje pa ne bi moglo biti večje. Golob, “up” več kot 400 tisoč volivcev, nam bo ponudil le “upanje, da bo enkrat bolje, upanje na svetlo oziroma solidarno prihodnost”. “In veste, kaj ljudje najbolj pričakujejo? Upanje! Ljudje ne zahtevajo nič drugega kot to, da bodo lahko upali, da je prihodnost lepša,” je izustil elektro oligarh.

 

Milijoni bodo spet odtekali v žepe prvorazredne ljubljanske elite

In če bo uspel izpeljati svoj socialistični program, nam bo ostalo zgolj upanje. Za prihodnja štiri leta dobivamo diktaturo globoke države in njihove ulice. Golob bo svoje podpornike z ulice nagradil, jih vabil v dialog, kako državo upravljati. In milijoni bodo ponovno odtekali v žepe privilegirane ljubljanske elite, namesto v projekte za vse državljane. “In moja zaveza civilni družbi je, da nismo pozabili na njih, in da bomo vzpostavili konstanten, kontinuiran dialog, kako bomo skupaj z njimi iskali rešitve,” je še dejal Golob ter pristavil, da bodo delali “z danes na jutri”, in da ukrepi ne bodo niti dolgoročni niti premišljeni. Delali bodo natanko to, kar so očitali vladi Janeza Janše. A njihov cilj je trden – ostati na oblasti do leta 2030.

Postavili smo si, kam želimo priti do leta 2030, v dveh mandatih in kateri so koraki, s katerimi bomo začeli takoj. Zato ker ni vedeževalca na svetu, ki bi lahko gledal v prihodnost naslednjih nekaj mesecev,” je še pojasnil novi premier. Rant meni, da Golob ne bi bil Golob, če ne bi v naslednjem stavku negiral samega sebe. Najprej je dejal, da se prihodnosti ne da napovedovati, nato pa v isti sapi dodal, da bo postavil zdravstveni sistem, ki bo zdržal 20 let, in da bo negotovost glede energentov odpravil do te jeseni. “Ne da Golob samo vidi v prihodnost, globalni energetski trgi bodo sledili njegovemu ukazu in to do jeseni,” je bil kritičen Rant do kontroverzne napovedi.

 

S pacienti in sistemom bo izvedel eksperiment: zdravstvo bo pognal do skrajnih zmogljivosti

“Kako zastaviti javni zdravstveni sistem, da ga bomo lahko res reformirali, da bo zdržal naslednjih 20 let. In odgovor, ki  ga danes dajem, da bomo to negotovost odpravili do jeseni, do letošnje jeseni,” je v nadaljevanju rekel predsednik vladeRant meni, da bi bilo smešno, če ne bi bilo žalostno in nevarno za vse v tej državi, ki zares potrebujejo pomoč. Golob je sicer predstavil svojo zdravstveno reformo in program. Kot je dejal, reforme ne bodo napisane, da jih ne bi kdo klical na odgovornost, bodo pa s pacienti in sistemom izvedli eksperiment – zdravstvo bodo pognali do skrajnih zmogljivosti. Novinar je prepričan, da vemo, kakšen bo rezultat: odhodi iz zdravstva, beg zdravnikov v tujino, čakalne vrste in smrti. Toda ljudje so volili za eksperiment, ki ga bodo tudi dobili.

 

Naivni volivci so glasovali za eksperiment, zaradi katerega nas bo še krepko bolela glava. (Foto: Nova24TV)

Domen Mezeg

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...