Quantcast
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slovenija

Golobu se smeji celotna Evropa! Poglejte posnetek iz Evropske komisije

Golobu se smeji celotna Evropa
Prvi obisk Roberta Goloba v Bruslju ni požel nikakršnega zanimanje. Foto (STA)

“Ste mislili slovaškega predsednika vlade? Slovenskega? Ne, ne vem za noben sestanek s slovenskim premierjem.

Bil je telefonski pogovor predsednice s slovaškim predsednikom vlade. Moram preveriti, ne poznam podrobnosti. Možno je, da je bil sestanek sklican v zadnjem trenutku ali nedavno in zanj ne vem. A nimam informacij, ki bi jih lahko v tem trenutku delil z vami.” Tako je glavni govorec Evropske komisije pospremil prvi obisk predsednika vlade v Bruslju. To ni šala. To se je resnično zgodilo. 

Slovensko politično vodstvo se je namreč prvič mudilo v Bruslju. Včeraj je tja odpotoval predsednik vlade na spoznavni obisk z visokimi predstavniki EU, pa tudi obrambni minister, ki je na vrhu Nata zaveznikom skušal razločiti, kako namerava reorganizirati Slovensko vojsko, začenši s prekinitvijo nakupa oklepnikov boxer. A kot boste videli v posnetku, obisk obeh politikov v tujini ni požel nikakršnega zanimanja.

Naravnost komično poročanje Delovega dopisnika

A bolj kot obisk našega političnega vodstva, ki je resnici na ljubo spominjal na nekakšne učne urice v inozemstvu, je zanimivo poročanje levih medijev, ki so o obisku Goloba poročali neverjetno servilno. Na primer, Delov dopisnik Žerjavič je obisk pospremil z mislijo: “Po dveletnem obdobju, ko so delovanje nekdanjega predsednika vlade Janeza Janše na bruseljskem parketu spremljala trenja in napetosti, je bilo po pogovorih novega premiera Goloba razpoloženje očitno bolj sproščeno in konstruktivno.” Zapis novinarja je na spletnih omrežjih kakopak izzval posmehovanje.

Prvi se je na zapis odzval Andrej Hoivik, poslanec iz vrst SDS, ki je na zapis Delovega novinarja zapisal: Tako sproščeno, da celo glavni govorec Evropske komisije ni vedel za slovenskega predsednika vlade in ga zamešal s slovaškim (predsednikom vlade).” 

 

Odzval se je tudi Žan Mahnič, ki je zapisal, da se po dveh letih, ko je imela Slovenija svoja stališča o odprtih vprašanjih, vračamo na stare tirnice. “Naše stališče je takšno, kot je stališče Francije in Nemčije. Tudi če ti dve stališča še nimata, je naše stališče takšno, kot je njuno,” je moč prebrati v očitno zapisu na Twitterju.

Diagnozo zunanje politike pa je zelo jasno opisal znan član podmladka SDS, ki je spomnil, kako so v času zunanjega ministra Anžeta Logarja in predsednika vlade Janeza Janše Slovenijo hvalili in ji priznavali politično težo v EU, v času Tanje Fajon in Roberta Goloba v Bruslju ne dajo niti toliko pozornosti, da bi si zapisali obisk PV. “Slovenija se vrača v vlogo kimavca,” je lucidno ugotovil.

Andrej Žitnik

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...