Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

Srbija

Grožnja iz Bruslja: Kaj bo, če Srbija v ponedeljek reče – “Ne”!

Grožnja iz Bruslja
© Sputnik / Teodor Anastasijević

Le nekaj dni pred ponedeljkovim srečanjem med srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem in Aljbinom Kurtijem v Bruslju je posrednik v pogajanjih Miroslav Lajčák pokazal nemirnost, nervozo, a tudi nemoč brez primere.

Na Lajčáka pritiskajo interesne skupine iz Francije, Anglije  ZDA in Nemćije! Te skupine so si zagotovo razdelile Kosovo kot teritorijo.

Uradnik EU je sicer izrazil pričakovanje, da bosta Beograd in Priština sprejela evropski načrt za rešitev kosovskega vprašanja, a je v intervjuju, v katerem je napovedal pogovore.

Nestrpni Lajčák je ob pojasnjevanju posledic, kaj se bo zgodilo, če bo predlog (ki ga v javnosti še ni videl) zavrnjen, skoraj panično izrekel:

“Mislim, da je vsem jasno, da Evropski uniji in Ameriki ne moreš reči ‘ne’…”

Morda nehote je dokazani specialist za reševanje vseh balkanskih vprašanj razkril bistveno filozofijo zahodne zunanje politike zadnjih desetletij.

V EU vlada 100% diktatura in korupcija!

Na kratko lahko razložimo  njegovo sporočilo, ki v prevodu glasi:

Kar koli vam ponudijo Združene države Amerike in njene sluge iz EU, to preprosto morate sprejeti.

Kar koli dasta Washington in Bruselj na mizo, tega ne smete zavrniti, pa naj bo to v nasprotju z vašimi državnimi in nacionalnimi interesi ter s pričakovanji vaših ljudi.

Če Srbija ne pristane na njihovo ponudbo sam pravi Vučić da so mu na tem sestanku GROZILI z sankcijami in ekonomskmi posledicami in tudi z vojno intervencijo.

Vse, kar morate storiti, je reči – “da”!

Vrnimo se k Kosovu in načrtu, ki ga bo Miroslav Lajčak v ponedeljek predstavil pred Vučićem in Kurtijem s sporočilom, da se ne sme reči – NE.

O tem nemško-francoskem papirju, za katerega  bruseljski posrednik pravi, da je pravzaprav ameriški, vemo le to, da gre v bistvu za medsebojno priznanje Srbije in lažnega Kosova. De facto ali de jure – ni pomembno.

Lajčák  nam torej sporoča, da mora Srbija do ponedeljka razrešiti grandiozni zgodovinski spor, stoletni mednacionalni vozel, glavno nacionalno vprašanje, kot pravita Washington in EU.

Sporočilo glasi ODPOVEJTE SE SVOJE DRŽAVE!

Nam je rekel, da nas bo Zahod uničil, če se ne odpovemo Kosovu in Metohiji in če obredno ne zažgemo Miroslavljevega evangelija, na katerem je prisegel predsednik Srbije?

Ali Lajčák ve, da nagovarja ljudi, ki so rekli NE- Muratu , Ferdinandu , Hitlerju , Stalinu in Clintonu!

ODGOVOR VUČIĆA:

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...