Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

EU

Italijanske oblasti prepovedale proteste v Trstu

Foto: epa

Po več protestih proti omejitvenim ukrepom v preteklih dneh so tržaške oblasti do konca leta prepovedale zborovanja na osrednjem Trgu enotnosti Italije in bližnjih ulicah. Razlog za prepoved je povečanje števila okužb z novim koronavirusom v tem pristaniškem mestu, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Prefekt Valerio Valenti je prepoved zborovanj potrdil danes. Organizatorjem dogodkov, na katerih ne bodo upoštevali minimalne razdalje in nošnje zaščitnih mask, grozijo visoke denarne kazni.

V Trstu so namreč začeli beležiti porast števila okužb z novim koronavirusom. Strokovnjaki ocenjujejo, da bi lahko k temu pripomogle tudi demonstracije proti ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa, poroča STA.

Peticijo v bran cepljenju in ukrepom podpisalo že 25 tisoč Tržačanov

Od razširitve uporabe covidnega potrdila od sredine oktobra tudi na delovnem mestu so v Italiji večkrat izbruhnili protesti. Trst je postal eno od osrednjih mest, kjer so se zbirali nasprotniki ukrepov, med drugim so blokirali tudi dostop do pristanišča. Medtem se je na spletu pojavila peticija, v okviru katere sta prvopodpisnika odvetnica Tiziana Benussi in univerzitetni profesor Mitja Gialuz stopila v bran cepljenju. V peticiji spominjajo, da je Trst plačal visoko ceno pandemije covida-19 in da je glavno orožje proti njej cepivo. Podpisniki peticije so prepričani, da tisti, ki se borijo proti cepivu ali proti covidnemu potrdilu, ne smejo ogrožati zdravja ali svobode državljanov, da živijo normalno življenje. V njej pozivajo k enotnemu in odgovornemu nastopu vseh, ki so se cepili in s tem izkazali veliko solidarnost in državljanski čut, poroča na spletu Primorski dnevnik. Peticijo je danes do 15. ure podpisalo okoli 25 tisoč ljudi.

Policija je kršitelje obravnavala strogo. (Foto: epa)

Sara Kovač

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...