Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

Bivša Jugoslavija

[Izjemen mladi mislec iz Irske] Predstavljamo: Keith Woods

Kot redni spremljevalec svetovne alternativne politično – filozofske scene sem Keitha Woodsa spremljal že nekaj časa in priznati moram, da je bil že nekaj mesecev moja prva želja za gosta.

Keitha je bilo vse doslej izjemno težko uloviti, saj je v zadnjih mesecih njegova popularnost izjemno narastla, kakovost njegovih videjev pa presegla razumevanje normijev do neprepoznavnosti. Zadnjeomenjenim je težko razumeti teme, o katerih razmišlja, saj so v nekih drugih svetovih, s še vedno ponotranjenimi narativami “hladne vojne”, ki s seboj prinašajo nasprotujoče si pojme kot so desno – levo, socializem – kapitalizem, z njimi pa tudi strašilne pojme komunističnih in islamoterorističnih diktatorjev.

Keith Woods je istočasno izjemen sintetizator zgodovine tradicionalistične, nacionalistične in nasploh tretjepozicijske misli – in izviren mislec, ki zna, kar je bilo, postavljati v okvire tega, kar je. V naslednjih dnevih ga bom predstavljal večkrat, tako, ker si zasluži kot zato, ker ga bom gostil na svojem podcastu Ernecl 1 na 1, 12. 9. 2021, ob 22. uri.

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...