Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

Slovenija

Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalov slovenske POLICIJE?!!!

Kavaški klan

Na sodnem procesu Kavaški klan se korak za korakom razkriva morebiti eden najhujših policijskih škandalov v času samostojne Slovenije.

Ali bo obrambi uspelo dokazati, da so zelo verjetno Nevzatović in sodelujoči policisti ukradli pol milijona evrov?!

Darko Muženič, Dean Jurič in Senad Jušić. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Demokracija, Delo in policija)

 

Ali se bo v procesu Kavaški klan izrisala tudi temačna resnica o spornem delovanju manjšega števila zaposlenih v slovenski policiji. Mi smo v naših člankih že velikokrat kritično pisali o delovanju sedanjih in nekdanjih obalnih kriminalistov. Največkrat smo izpostavili imena Dean Jurič, Dejan Grandič, Dušan Ribaš in Ljubo Volmut. Omenili pa smo tudi Alenko Drolc, vodjo oddelka za gospodarski kriminal na SKP PU Koper. T

ukaj še lahko dodamo ime Dušana Florjančiča, dolgoletnega vodjo za gospodarsko kriminaliteto na GPU. Ob tem ne smete pozabiti dejstva, da sta sedanji direktor NPU Darko Muženič in v.d. direktor GPU Senad Jušić bila v preteklosti podrejena sodelavca Deanu Juriču, ki je bil vodja SKP PU Koper. Sedaj je Jurič zaposlen na NPU. Isto kot Tina Pahor, tudi nekdaj zaposlena na oddelku za gospodarsko kriminaliteto na SKP PU Koper.

Na tem oddelku pa je deloval kot kriminalist tudi Darko Muženič. Jušič pa je bil nekaj časa prvi pomočnik Dejanu Juriču. Ob tem dodajamo, da so vsi izpostavljeni večkrat javno zavrnili očitke na svoj račun. Pri tem pa so jih tudi podprli in jim “zavarovali hrbet” njihovi nadrejeni v policiji. Vse bolj se nam dozdeva, da obalna kriminalistična trojka Jurič, Jušić in Muženič s pomočjo tožilske dvojke Mateja Gončina in Jožeta Levašiča hočejo zakriti sledi za morebitnim dokazanim najhujših škandalov v policiji v času samostojne Slovenije.

Pri tem jim asistirajo slovenski osrednji mediji. A vse bolj se v zadnjem mesecu izrisuje druga plat zgodbe.

To je, da je bil Darko Nevzatović vodilna figura slovenske celice črnogorske kriminalne združbe. Ob tem se je zelo verjetno po našem mnenju dokazalo skozi predstavljeno Sky komunikacijo, da je Darko Nevzatović ukradel Luki Arapoviću 170 tisoč evrov ter ga skozi svojo zvijačno igro napeljeval k izvajanju kaznvih dejanj.

To pa je popolnoma nezakonito po slovenski zakonodaji. Sporna številka, koliko bi naj Nevzatović skupaj s koordinatorji NPU in sodelujočimi tajnimi sodelavci ukradli denarja pa bi se lahko dvignila nad 500 tisoč evrov!

 

Mediji Zahodnega Balkana so obširno poročali o črnogorski kriminalni združbi Kavaški klan v začetku leta 2021. Razkritja o domnevnih zločinih kriminalne združbe so se vrstila ena za drugo.

Sledile so obširne policijske akcije in aretacije domnevnih članov združbe v Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini in v Sloveniji.

Mediji so v preteklosti že obširno pisali o vojni med Kavaškim in Škarljarskim klanom.

Obe skupini sta sodelovali skupaj v Kotorskem klanu, a sta se po hudem konfliktu ob izgubi pošiljke kokaina v španski Valenciji v letu 2014 razpadli na dve združbi. Hitro so se pojavile informacije, da je eno ključnih vlog v delovanju združbe Kavaški klan opravljala nekdanja zaposlena na srbski obveščevalni službi BIA in notranjem ministrstvu Dijana Hrlaković.

Foto: Prava.si

V našem članku z naslovom Dosje Balkanski kriminal: Tuji obveščevalci namigujejo, da se je v aplikaciji Sky ujela Tatjana Bobnar! smo razkrili aretacijo nekdanje predsednice črnogorskega vrhovnega sodišča Vesne Medenice, ki je sodelovala z obema klanoma. V istem članku smo tudi izpostavili črnogorska policista Petara Lazovića in Ljubo Milovića. Za Milovića pa se je tudi pisalo, da je v poslih s Kavaškim klanom zaslužil 48 milijonov evrov!!!

V tem članku pa smo tudi namignili, kdo iz vrst slovenske policije, tožilstva in sodnikov se je ujel pogovore v Sky aplikaciji. Z njihove strani pa je vse do danes tišina.

V članki z naslovom Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika!Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA! smo razkrili višjo sodelavko tožilstva Diano Kajmakovič, odgovorno za dešifriranje sporočil aplikacij Sky in Anon in nekdanjega vplivnega direktorja bosanske obveščevalne službe Osmana Mehmenagića, da so sodelovali s pripadniki bosanske celice Kavaškega klana.

V Sloveniji pa so hoteli za sodelovanje s Kavaškim klanom pripisati nekdanji vpisničarki na tožilstvu Tanji Tolimir, a ji tožilstvo ni dokazalo krivde za sodelovanje s slovensko celico črnogorske kriminalne združbe.

Foto: Prava.si

In v Sloveniji? Je bil aretiran kak policist? Kriminalist? Tožilec? Sodnik?

Uslužbenec notranjega ministrstva? Uslužbenec obveščevalne službe? Odgovor je zelo preprost. ZERO! Popolnoma nihče!!! Resno?

V zgoraj navedenem našem članku Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika! Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA! smo tudi razkrili, kdo vse naj bi se ujel izmed vrst policije in tožilstva v t.i. Sky aplikacijo. Nekatera imena smo že razkrili aprila 2021, nekatera lansko leto. Med njimi so se znašli policist/kriminalist Rok Cvetko, kriminalistka NPU Tina Pahor, domžalski tožilec Zoran Milanovič, ljubljanska tožilka Maja Ulčar, nekdanji kriminalist iz Kamnika Đamal Kočan. Tuji obveščevalni viri pa so nam namiginili, da sta se ujela v Sky aplikacijo tudi nekdanji predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša in nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar. Upajmo le, da se naši podatki ne bodo izkazali nikoli za resnične, saj bi to bil eden hujših škandalov v zgodovini naše države! Je pa avtor članka v gostovanju v oddaji Tema dneva v decembru 2021 povedal, da je bilo v obsežnih kriminalističnih akcijah po Balkanu zaseženih 4000 Sky telefonov, od tega 800 v Sloveniji.

Osrednjim slovenskim medijem so policija, tožilstvo in sodišče svetinja. Razen takrat, ko je v Sloveniji na oblasti t.i. desna politična opcija. Velikokrat lahko opazite, da v večjih odmevnih zgodbah velikokrat nekritično izpostavljajo odkritja policije in dokaze tožilstva.

Foto: Posnetek zaslona-Delo

Zato je za nas v procesu Kavaški klan popolnoma razumljivo, da je predvsem za porotnike v tem procesu zgodil velik šok. Še posebej, ko se je med predstavljeno Sky komunikacijo zelo verjetno ugotovilo, da Darko Nevzatović in sodelujoči koordinatorji ukradli Luki Arapoviću 170 tisoč evrov. Kot se sedaj ugotavlja skozi predstavljene dokumente na procesu, bi lahko Nevzatović in sodelujoča obalna-kriminalistična klika slovensko celico ukradla za POL MILIJONA EVROV!!

Če se vse to dokaže, bomo definitivno imeli enega večjih škandalov policije v času samostojne Slovenije!! ! To dejstvo pa se lahko izkaže za resnično, če bodo fantje oproščeni ali dobili veliko nižje zaporni kazni, kot jih predlaga tožilstvo. Mi niti malo ne zatrjujemo, da so fantje “angelčki”, a v našem mediju predstavljamo tisti vidik zgodbe o katerem osrednji mediji NALAŠČ molčijo!!!

 

Ta del se nam zdi veliko bolj shrljivejši! Glede na zelo tehtne in strokovno utemeljene pripombe bratov Kadivec, zagovornikov obdolženih in že naših razkritih napakah tožilstva in policije v tem postopku se daje slutiti, da so bili fantje le žrtveno jagnje sporne igre obalne-kriminalistične klike s pomagači iz NPU in osrednjim igralcem Darko Nevzatovićem.

 

Foto: Prava.si

 

Zakaj razumevanje fenomena Obala ključno za razumevanje zgodbe Kavaškega klana v Sloveniji?

 

Vrnimo se nazaj na t.i. fenomen Obala. V našem mediju že nekaj časa kritično opozarjamo, da so ključne neodvisne institucije, regulatorje, policijo, sodstvo in tožilstvo prevzeli dnevni migranti v Ljubljano z Obale.

V našem mediju smo dne 18. avgusta 2022 in 22. septembra 2022 objavili članka z naslovoma DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo imena kriminalistov, ki delujejo v interesu OBALNEGA MEHANIZMA!!! in DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo ime naročnika strelskega dogodka v Portorožu! razkrili sledeča dejstva:

“V našem članku z naslovom Darko Muženič: Kako nizko mora Golob pasti, da bo prvič poiskal pomoč in odreagiral? Enako tudi Bojan Petan in bivši SDV! z dne 31. junija 2022 smo razkrili ključne igralce. Večino ključnih potez v slovenski policiji, tožilstvu in sodstvu se dogaja iz Obale. To se dogaja že vsaj trideset let. Ključno vlogo igrajo predvsem policijski, sodniški in tožilski kadri iz bazena Splošna plovba Portorož. Ali z drugimi besedami, kadri tesno povezani z Aldom Krejačičem, Antonom Karižem in Egonom Bandljem…

Ljubo Volmut je tista oseba, ki stoji za večino napisanih kazenskimi ovadbami proti političnim in gospodarskim nasprotnikom obalnega omrežja. To je enkrat javno povedal tudi predsednik SDS-a Janez Janša.

Vendar Volmut tesno povezan z omrežjem Splošne plovbe. Tako je njegov svak bil direktor hčerinskega podjetja Splošne plovbe v tujini, Splošne plovbe Singapur. Preko tega podjetja pa so se izvajale različne finančne mahinacije. Z veseljem vse zgoraj besede potrdimo, saj hranimo za vse to dokaze v uredništvu. Volmut pa je vedno imel postavljene ljudi v vrhu PU Koper, da so lahko nadzorovali vse in jih pri njihovih poslih ni motil popolnoma nihče. Predvsem pri trgovini z drogo (kokain, heroin itd..). Ključni vlogi sta igrala Alenka Drolc in Dean Jurič.

Na oddelku gospodarskega kriminala pa Darko Muženič, sedanji vodja NPU…. Kdo sploh je Dean Jurič? Nihče drug, ki si je s skupino zvestih sodelavcev podjamril koprsko in s tem tudi slovensko policijo. Potrebno je vedeti, da je Juričeva skupina aktivna že vsaj petnajst let in vodena s strani Ljuba Volmuta. Kdo so ključne osebe Juriča?

To so Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Dean Grandič in žal vse kaže naivna kriminalistka Heidi Fluher. Vse te obremenjajoče podatke razkrila ovadba Davida Klemenca,” smo zapisali v naših člankih.

 

Podobni očitki se pojavljajo tudi v primerih Cobra, Bedrana Ahmič, Mahmutović, Božič, kavaško-mariborska zadeva iz leta 2019 ali Klemenc.

Ja, policija in vsi zgoraj omenjeni akterji so vse te navedbe velikokrat javno zanikali. Vendar bomo predstavili tudi te primere in boste hitro ugotovili, da se ena zgodba prekriva z drugo.

Podobno slutimo že nekaj časa, da ni nič drugače v procesu Kavaški klan v Sloveniji.

 

Foto: Prava.si

 

 

Dodajte še dejstvo, da sta direktor NPU (Darko Muženič) in v.d. direktor GPU (Senad Jušić) bila podrejena Deanu Juriču na SKP PU Koper. Zato nas niti malo ne preseneča, da NPU, GPU in tožilstvo izvajajo ter ustvarjajo ves čas medijski pritisk na temo “varnosti”. Le zato, da bi se prikazalo, da so fantje res največji kriminalci v Sloveniji. Vendar le zato, ker si fantje upajo povedati tudi temnejšo plat o delovanju manjšega števila zaposlenih v slovenski policiji.

 

Ali bo saga o ukradenih 170 tisoč evrov v procesu Kavaški klan dokazala enega največjih škandalov slovenske policije?!!!

Zgodba tožilstva, policije in njim večinsko naklonjenih slovenskih osrednjij medijev je znana že nekaj časa. Skesanec Darko Nevzatović je 22. maja 2020 podal ustno kazensko ovadbo v prostorih Nacionalnega preiskovalnega urada in dne 12. junija 2020 postal tajni sodelavec policije. Ta del zgodbek si lahko prebirate v Večeru, Dnevniku, STA, Slovenske novice ali Žurnal24. Med predstavljanjem dokaznega gradiva tožilstva v sklopu predstavljene Sky komunikacije pa se izrisuje že vsaj dober mesec dni popolnoma druga zgodba.

Že večkrat smo do sedaj opozorili mnoge sporne vidike v dosedaj predstavljeni Sky komunikaciji s strani tožilstva. Še več, predsednik senata Tomaž Bromše je dodal generalno pripombo, da je predstavljena komunikacija selekcionirana.

Vendar se je hitro izkazalo zakaj je bilo temu tako. Vse kaže, da je resnična zgodba mnogo bolj grozljiva in šokantna za slovensko javnost. Vedno bolj se dokazuje, da je Darko Nevzatović na dan vložene ustne ovadbe na zNPU okradel Luko Arapovića za 170 tisoč evrov. Po predstavljeni komunikaciji je zelo razvidno, da se je Arapović znašel v finančni stiski in je bil ujet v Nevzatovićevo igro oz. zvijačo. O tem bomo obširneje pisali v prihodnjih člankih.

 

 

Foto: Prava.si

 

A že nekaj časa se nam poraja sledeče vprašanje? Ali si je Nevzatović res ta načrt sam izmislil?

Ne pozabite na dejstvo, da se je Nevzatović srečal dva dni prej z Dejanom Juričem in Dejanom Grandičem, sedanjim vodjem koprskih kriminalistov.

Grandič se je z Nevzatovićem še enkrat srečal dan prej pred dnevom podane ovadbe. Prav na dan vložene ustne ovadbe in kraje 170 tisoč evrov Arapoviću si Nevzatović uredi prevoz na NPU z Grandičem in Dušanom Ribašem. Jurič in Grandič sta tudi zatrdila na sodišču, da nista naredila nobenih zapiskov s sestanka. Oba sta tudi zatrdila, da se prej nista nikoli srečala ali da bi poznala Darka Nevzatovića.

Mogoče pa bo na vse te dvome končno na sodišču odgovoril tudi Nevzatović.

 

Luka Perš

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...