Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

Politika

Luka Perš matiral Jankovića

Luka Perš
Novinar Luka Perš (Foto: Twitter)

Novinar Luka Perš je na tedenski novinarski konferenci Jankoviću povzročil kar nekaj slabih živcev, verjetno še najbolj z vprašanjem, ali je seznanjen s tem, da evropska državna tožilka v zadevi kanal C0/drekovod vodi postopek. 

Raziskovalni novinar Luka Perš je županu Zoranu Jankoviću na tedenski novinarski konferenci v mestnem svetu povzročil kar nekaj sivih las.

Najbolj zabavno je bilo videti, kako se Janković skriva za sodišči, za svojim najstarejšim sinom ali pa zadeve, o kateri Perš sprašuje, sploh ne pozna.

Uvodoma je novinarja zanimalo, katero podjetje je postavljalo ljubljanske parkomate in koliko je projekt stal.

Župan je ob tem izpostavil Janeta Terčaja, ki je projekt izpeljal pred dobrim letom dni. Janković mu je obljubil tudi dokumentacijo s ceno.

V nadaljevanju se je Perš dotaknil famoznega kanala C0.

Po njegovih informacijah je v primeru drekovoda do največjega števila mahinacij z evropskimi sredstvi prihajalo prav pri izvajalcih z betonom. Janković je navedbe v celoti zanikal in Perša pozval, naj se obrne na Računsko in ostala sodišča. Sprašujemo se, ali gre sodiščem sploh še zaupati …

O tem smo že večkrat poročali (več tukajtukaj in tukaj). Perš: “Ste obveščeni, da naj bi zaradi projekta C0 potekal tudi postopek na Evropskem javnem tožilstvu, ki ga vodi Laura Kövesi?”

 

Janković je presenečen odvrnil, da o zadevi ničesar ne ve. Novinar se je dotaknil tudi prisilne poravnave v zadevi Electa Holding na višjem sodišču z dne 22. maja 2022.

Župan ga je hitro ustavil in se skril za najstarejšim sinom Damijanom Jankovićem, rekoč da je že “dolgo časa polnoleten” …

Za konec pa je Perš izpostavil revijo Eko Dežela, ki je aprila leta 2022 objavila podatek, da je podjetje Šumi kvart v letu 2020 imelo na postavki prikazano “dodana vrednost na zaposlenega” – 41 milijonov, projekt pa stane 65 milijonov. Perš: “Ni to malo čudno?!” Janković: “Ja in?! Želite, da vas malo podučim o ekonomiji?! Nimam časa za to!” 

Domen Mezeg

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...