Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

Bivša Jugoslavija

Napeto v Bihaću: Migranti po odkritju trupla v sprejemnem centru napadli policijo!

Foto: FB Udruženje Solidarnost

Obstajajo ocene, da se v Bosni in Hercegovini nahaja med 5 tisoč in 7 tisoč migrantov, zato ne čudi, da na vsake toliko poročajo o incidentih, povezanih z njimi. Včeraj popoldne so se v sprejemnem centru Lipa v Bihaću migranti spopadli s policijo. Nanje so metali kamenje, poročajo lokalni mediji. 

Do napada na policijo je prišlo po tem, ko so našli mrtvega migranta. Društvo “Solidarnost” je na svoji Facebook strani objavilo serijo posnetkov mrtvega migranta v sprejemnem centru Lipa v Bihaću, kar je tudi vodilo v stopnjevanje razmer, poroča ATV.

Vzrok smrti migranta še ni uradno potrjen

Nato so migranti v policiste začeli metati kamenje, pri čemer sta bila ranjena dva policista. Policija je bila z namenom, da se razmere umirijo, primorana izstreliti več opozorilnih strelov. Na ministrstvu za notranje zadeve Unsko-sanske županije so za “Avaz” potrdili, da je bilo za obrambo policije uporabljeno strelno orožje, ob tem pa dodali, da teče preiskava, ki bo pokazala, kako je migrant umrl. Sodeč po neuradnih informacijah obstaja sum, da je migrant storil samomor.

Foto: Printscreen

Migrantsko taborišče Lipa je bilo aktivirano lansko zimo s podporo Evropske komisije, ko so oblasti migrante iz mesta Bihać in drugih začasnih nastanitvenih prostorov preselile na eno lokacijo, poroča 24Sata. Ocenjujejo, da je v BiH med 5 tisoč in 7 tisoč migrantov, njihovo število pa se je letos zmanjšalo v primerjavi s prejšnjimi.

Jutri ob 11. uri, v navzočnosti apostolskega nuncija v Bosni in Hercegovini msgr. Luigija Pezzuta, načrtujejo slovesno polaganje temeljnega kamna za dve dvorani v novem stalnem kampu Lipa pri Bihaću, je poročala apostolska nunciatura v Sarajevu. Papež Frančišek je prek apostolske nunciature v Sarajevu izrazil željo po konkretni podpori migrantom iz Lipe in delavcem, zadolženim za njihovo oskrbo.

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...