Quantcast
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bivša Jugoslavija

Panika na srpski politični in estradni sceni! Mnogi so povezani s klanom Veljka Belivuka

Veljko Belivuk. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook Balkan info)

Panika na srbski politični in estradni sceni je neverjetna. Srbski Blic poroča, da so odkrili štiri osumljene, zaposlene v srbskem ministrstvu za notranje zadeve, ki naj bi imeli kontakt z 200 ljudmi iz politike in estrade, povezanih s kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

Kot smo že poročali, sedaj za osrednjo protoganistko velja Dijana Hrlaković, nekdaj zaposlena kot visoka uradnica na srbskem ministrstvu za notranje zadeve. Enako je bila glavni kontakt med srbsko in slovensko celico črnogorske kriminalne združbe kavaški klan. Poleg Hrlakovićeve se je znašel še nekdanji predsednik Srbske nogometne zveze in tesen prijatelj predsednika Uefa Aleksandra Čeferina, Slaviša Kokeza. V srbski ter svetovni javnosti je odmevala afera, da je Kokeza le na srbski carini oškodoval srbske državljane za 600 milijonov evrov! Razkrile so še tudi razvratne Kokezove zabave z dekleti iz Južne Amerike!

Srbski Blic odkriva, da del srbske politične in estradne scene v naslednjih dneh ne bo imel mirnega spanca. Policija je po analizah DNK-a pri osmih osebah ugotovila, da so imeli več kot 200 kontaktov s srbskimi politiki, pevci, youtuberji do podkupljivih policistov. Prav vsi, po poročanju Blica, so bili povezani z Veljkom Belivukom.

 

Naslovnica srbskega Blica. (Foto: Posnetek- Blic)

Naslovnica srbskega Blica. (Foto: Posnetek- Blic)

 

Specialni oddelek srbskega ministrstva za notranje zadeve je s posebno tehnologijo dekodiral aplikacijo Sky in pridobil vsebino telefonskih pogovorov, sms sporočil in fotografij mafijskega klana Veljka Belivuka.

Poleg Hrlakovićeve, Darka Eleza in Radoja Zvicera so se  v njih ujeli nekateri srbski politiki.

Tako so v srbskem Blicu razkrili SMS-sporočilo enega izmed srbskih politikov: ” Vse opusti, kot sem ti povedal, ni potrebno zaradi tega človeka… prosimo, ni treba povzročati težav.”

Takšna zvrst komunikacije pa je potekala med srbsko politično-estradno sceno s kriminalnim krogom Veljka Belivuka. Za katerega srbskega politika gre, ga do sedaj v Blicu še niso razkrili. 

Luka Perš

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...