Quantcast
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politika

Petričevo Delo medijsko obračunava s podjetniki enako kot Miha Kordiš

Novinarka Dela Mojca Pišek sadistično o begu gospodarstvenikov in podjetnikov pred Levico, ob tem pa pozablja na svojega šefa in velekapitalista Stojana Petriča. (Foto: Nova24TV, sta)

V svežem zapisu novinarke časnika Delo Mojce Pišek smo priča sadističnemu naslajanju nad prihodom Levice na oblast in begom gospodarstvenikov ter podjetnikov na tuje.

Njene besede na las spominjajo na poslanca Levice Miho Kordiša, ki bi gospodarstvenike z bajoneti izganjal iz države. Samooklicana revolucionarka pa ob tem pozablja na svojega šefa in velekapitalista Stojana Petriča.

Aja, če si pristaš sekte Forum 21, imaš zajamčen azil. 

Mojca Pišek o samooklicanih žrtvah na desnici in med neoliberalnimi ekonomisti,” so tokrat zapisali pri Delu. S temi besedami so se odzvali na zapis svoje novinarke Piškove: “Preden si Levica zjutraj sploh pomane oči, so gospodarstveniki in podjetniki že v svojih omarah, kjer pakirajo za Argentino, pardon, Panamo in Bahame.” Je s tem mislila na svojega šefa in solastnika časopisne hiše Delo ter gradbenega giganta Kolektor Stojana Petriča? Ali pa enostavno upa, da njen šef ne bere njenih prispevkov?

O gospe, pardon tovarišici smo že poročali. Kot kaže, je končno prišla na svoj račun, dobila priložnost za stresanje sadističnih frustracij. Spomnimo: neodvisna, demokratična in tržno naravnana Slovenija ni bila “njena intimna opcija”. Če bi leta 1990 lahko glasovala, bi obkrožila “proti”. Da, prav ste prebrali. Razumljivo je, da Levica zanjo predstavlja oazo (četudi kalno in osmrajeno), v kateri se bo končno lahko odžejala. Želimo pa čim manj prebavnih motenj že čez pol leta.

Šef novinarke Mojce Pišek je tranzicijski tajkun Stojan Petrič. Če spadaš v kasto prvorazrednih političnih oligarhov, očitno ne rabiš pakirati za Argentino. (Foto: Twitter)

In še kako resnično je, da vladavina Levice ne prinaša le novih dušečih davkov, marveč tudi odganjanje potencialnih vlagateljev. Brez Levice lahko preživimo, brez gospodarstva in podjetništva pač ne. Kaviar socialisti niso nobena izjema. Veseliti se lastne nesreče je sprto z zdravo pametjo. Pojavlja pa se resno vprašanje, ali bo v Argentini, pardon, v Panami in na Bahamih dovolj prostora še za njenega šefa. Bi lahko na vse tiste nizke tropske otočke zvozil svojo gradbeno mehanizacijo in cekine, v upanju, da bo mati narava še malce počakala s podnebnim maščevanjem in višanjem morske gladine?

Če bo razočarana nad Levico, lahko srečo poskusi na Kubi, pardon, v Venezueli in Severni Koreji

Verjetno bi navkljub kriminalu še najbolj prav prišla Argentina. Njen šef bi potemtakem bogokletno postal del (s strani levice in Levice), tako osovražene slovenske diaspore. Po vsej verjetnosti pa Petriču ne gre skrbeti, saj ima dobre vezi z Murglami. Za “naše” je vedno poskrbljeno, četudi so “grdi kapitalisti”. In če Levica pričakovanj Piškove ne bi upravičila, svojo srečo še vedno lahko poskusi na Kubi, pardon, v Venezueli in Severni Koreji.

Mojca Pišek je blamaža za novinarski poklic, brez poznavanja osnov gospodarstva. (Foto: STA)

Domen Mezeg

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...