Člani klana so nameravali isti dan na istem mestu likvidirati Lazarja Vukićevića in Aleksandra Šarca, ki sta bila tovariša, na posnetkih. Hkrati so jih “vabili” za prihod v Ritopek, kamor naj bi prispeli v razmaku dveh ur, in bili prepričani, da jih tam čaka merjasec, torej Velja Nevolja, ki bi jo mučili. Kar zadeva ostale žrtve, so člani klana potovanje v hišo groze organizirali po enakem principu – pridejo na dogovorjeno mesto v mestu brez telefona, čaka jih znana oseba in jih vozi na naslov.

Hiša, kjer so Belivuk in njegova hudodelska združba mučili in ubijali ljudi. (Foto: Posnetek zaslona-Blic)

Belivuk na krvav način obračunal z izdajalcem

Tako so zvočna besedila razkrila, da je osredjo vlogo pri mučenju opravljal Miljkovič, ki je skrbel za mučenje v eni izmed hiš v Ritopeku. Vse žrtve so pripeljali zavezane in brez mobilnih telefonov. Ena sporočila so odkrila, kako so se s kamioni vozili naravnost v klavnico. Nakar se slišita Nejevoljo in Miljkovič, ki ukazujeta.

V nadaljevanju opišejo, kako so ubili ini mučili Šarca. “Odrli mu bomo kožo na ulici”, so načrtovali. Tako so bili z njim dogovorjeni na določenem mestu. A so odkrili, da je bil prav on eden izmed izdajalcev, ki je izdajal drugim kriminalnim klanom. A so ga ujeli in v hiši groze v Ritopeku pretepli in ga likvidirali. Besede iz tega sporočila so se res uresničile naslednji dan. Aleksandar Šarac je bil ranjen 17. oktobra 2020 v podzemni garaži nakupovalnega središča v Novem Beogradu. Sum je, da se mu je nato Lazar Ilić nato približal od zadaj in mu izstrelil dva strela v glavo. Težko ranjeni mladenič je poškodbam podlegel v bolnišnici 10 dni kasneje. Ta umor je bil od začetka povezan s klanom Kavač in Veljkom Belivukom, ker je bil Šarac označen kot oseba, ki sodeluje s “skalperji” in je imel odkrit konflikt z Belivukovimi načeli.

Spomnimo, februarja so aretirali 31 pripadnikov hudodelske združbe Miljković in Belivuk, ki so jih osumili umorov, ugrabitev, trgovine z mamili in posilstva. Od takrat so v priporu.

Po mnenju tožilstva številni materialni dokazi, vključno s fotografijami pohabljanja in usmrtitve žrtev, od katerih so bile nekatere prikazane javnosti, avdio in video posnetki, pridobljeni z “vdorom” v njihove šifrirane telefone, pričajo o grozodejstvih tega. kot je napovedano, bo obtožnica vložena v petek, 30. julija.

Luka Perš