Quantcast
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politika

(VIDEO) Branko Grims o tem, kako je Golob izdal vse, ki so mu dali glas

Ljudje so z vlado Roberta Goloba točno tisto, kar so mediji prej krivično nesramno in lažnivo dve leti očitali vladi Janeza Janša in vprašanje časa je, koliko bo trajalo, da si ljudje sami priznajo, da so bili prevarani, kar pa zna biti za Slovence kar problem, glede na to, da to ni prvič, šele potem se bodo lahko zares postavili za svoje pravice,” je v tokratni oddaji Intervju z Aleksandrom Rantom, povedal poslanec SDS Branko Grims.

Poslanec SDS Branko Grims vladi Roberta Goloba očita, da je že v prvih nekaj dneh poteptala ustavo, ker je zahtevala sezname zaposlitev v času Janševe in Šarčeve vlade in ker je notranja ministrica Tatjana Bobnar umaknila soglasje za tožbe glede neprijavljenih shodov. Grims je med oddajo Intervju večkrat opozoril, da je edini cilj levičarjev oblast, pri tem pa sredstev ne izbirajo niti jih ne zanimajo posledice.

Grims o novem in trenutnem vzdušju v DZ pove, da so mnogi tam prvič, da večina še ne ve čisto, kaj točno se dogaja in da je morda ravno to skrenilo pozornost iz bistvene zadeve, ki pa je ta, da je bil poleg ustave, poteptan tudi poslovnik, katerega namen je zaščititi manjšino in “ko poslovnik ne velja več nič v parlamentu, to pomeni, da država drsi v totalitarizem”. Da pa bi zadeve v parlamentu delovale v skladu s pravili, je v ta namen tudi postavljena predsednica DZ Urška Zupančič Klakočar, ki pa s svojim neprimernim vedenjem ni bila za vzgled ostalim, saj je kršila pravni red Republike Slovenije, vsekakor pa ji ni bil v čast, meni Grims, ki dodaja, da v prihodnosti v parlamentu bistvenih sprememb ne bo.

“V 14 dneh je Robert Golob izdal prav vse, ki so mu zaupali svoj glas in dela v popolnem nasprotju z obljubami, ki jih je obljubil svojim lastnim volivcem, o znižanju cen in o vseh ukrepih za olajšanje stanja, zdaj pa gre v resnici za že dvakrat višje zneske na položnicah za elektriko, to bodo nadgradili s strahotno podražitvijo energentov, to pa prodajajo kot olajšavo za boj proti draginji”, je povedal Grims o napovedanih ukrepih, ki so jih po dveh tednih očitno nepotrebnega razmisleka predstavili pred nekaj dnevi. Ne le da se novi predsednik vlade s tem norčuje iz svojih volivcev, tudi z ekonomskega vidika je absurdno, meni poslanec.

Grims je glede preverjanja zaposlitev povedal, da so spregledali, da je obdelava in zbiranje katerih koli podatkov “z namenom izvajanja političnih čistk med zaposlenimi očitno protiustavna”, saj da ustava vsakemu daje enake pravice ne glede na politično prepričanje. “Berufsverbot pa je prepoznavni znak totalitarizma.” Še korak naprej pa je po njegovem mnenju naredila notranja ministrica, ko je umaknila soglasje za tožbe glede neprijavljenih shodov v Ljubljani. Zakon o javnem zbiranju je po Grimsovih besedah kristalno jasen, in sicer, da v primeru, če nastanejo posebni stroški za policijo, mora te poravnati organizator. Tudi to, kdo je organizator opredeljuje zakon.

Edini cilj levičarjev je oblast

Uspešnost Slovenije v boju s krizo v zadnjih dveh letih pod Janševo vlado je tudi rezultat sposobnega kadra, ki je pri tem sodeloval, “in namesto, da bi te ljudi ohranili, se je nova vlada odločila, da siromaši strokovni prostor okoli sebe”, je dejal Rant, pri čemer Grims odgovarja, da bi bila to najboljša rešitev, v kolikor bi bil razvoj Slovenije prioriteta, vendar gre “levičarjem izključno za oblast in da se levičarji v svojih ciljih ne glede na krizo in vojno, trudijo ohraniti oblast za vsako ceno.” Vse to pa za ceno žepov državljan in državljank, od katerih bo nova vlada največ pograbila, se strinjata Rant in Grims. Vsi Golobovi očitki prejšnji vladi, da ljudem daje premalo in, da rešitve ponuja prepozno so bili odveč, saj danes prav nova vlada z Golobom na čelu poudarja, kako je še vedno čas za vse, pa vendar bo jesen kmalu tu, dobava plina pa še kar neurejena. “O njegovi sposobnosti in načinu poslovanja pove dosti podatek, da je po njegovem odhodu iz podjetja GEN-i dobiček narastel za 300 odstotkov,” v nadaljevanju pove Grims, ki njegov vidni nepristojen odnos do denarja, ki smo mu bili priča v preteklosti primerja z odnosom, ki ga imajo običajni ljudje, ki niso tako premožni.

Poslanec Branko Grims (Foto: STA)

“Ljudje so z vlado Roberta Goloba točno tisto, kar so mediji prej krivično nesramno in lažnivo dve leti očitali vladi Janeza Janša in vprašanje časa je, koliko bo trajalo, da si ljudje sami priznajo, da so bili prevarani, kar pa zna biti za Slovence kar problem, glede na to, da to ni prvič, šele potem se bodo lahko zares postavili za svoje pravice,” meni Grims.

Evropa je bila prej odločna, zdaj pa se ohlaja

Da so cilji levičarjev popolnoma drugačni od deklariranih, nakazuje tudi odnos nove vlade do zunanje politike. Grims je prepričan, da je bila Putinova invazija skrbno premišljena in da je imel ta veliko podporo s strani Kitajske, ki je na ta način skrenila pozornost z ostalih svojih zadev, tudi Tajvana. “Zdaj vsi očitajo marsikaj Putinu, s tem pa se je preprečilo tudi spoštovanje nekih klasičnih vrednot, povzročilo se je določene napetosti”, je povedal Grims in dodal, da bo na koncu zmagovalec en sam, to pa bo Kitajska. Evropa je začela zelo odločno, vendar se zdaj to zdaj vse ohlaja, stvari niso več učinkovite, s takim pristopom pa se Evropa postavlja v vlogo poraženca.

Priseljevanje ni rešitev, rešitev je v naših otrocih

Ob zaključku se voditelj dotakne tudi tematike o sami naseljenosti Slovenije in priseljevanju. Sledenje Grims ne vidi kot rešitev, saj to pomeni trajno spreminjanje Evrope, “rešitev je v otrocih, vrniti bi morali vrednote nazaj, otroci so tisti, ki so prihodnost,” je dejal in povedal, da priseljevanje in islamiziranje Evrope pomeni njeno uničenje, “če Evropi odrežeš krščanske korenine, to ni več Evropa”. Poslanec resno opozarja na dogajanje s priseljevanjem in poudarja, da se je potrebno jeziti na tiste, ki odpirajo meje in izpostavljajo Evropejce nevarnosti, potem pa to skrivajo za besedami humanizma.

Tanja Brkić (Nova24tv)

Click to comment

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...