Quantcast
Connect with us

Zdravo, kaj iščeš?

EU

[Video] Fideszov poslanec Hidvéghi: Evropsko sodišče postavilo Sorosove nevladnike nad zakon

Poslanec Fidesz Balázs Hidvéghi (foto: Facebook)

Navkljub razsodbi Evropskega sodišča madžarska pozicija glede vprašanja priseljevanja migrantov ostaja nespremenjena: Nelegalne migracije morajo biti ustavljene, organizacijam, ki to podpirajo, pa je potrebno nasprotovati, je v nedavnem videu objavljenem na Facebooku povedal poslanec Fidesz Balázs Hidvéghi.

“Naj bo nekaj jasno: Tako imenovani ‘Stop Soros zakon’ je oviral podpornike priseljevanja in to je razlog, zakaj je bil sestreljen. Bruselj ni odnehal od svojih načrtov, da bi dovolili nelegalno priseljevanje in podpirali organizacije, ki upravljajo z migracijami,” je v svoji izjavi v sredo, 17. novembra 2021, povedal poslanec vladajoče madžarske Fidesz Balázs Hidvéghi.

Po mnenju Hidvéghija je Evropsko sodišče s svojo sodbo več ali manj povzdignilo promigrantske organizacije, ki jih finančno podpira judovski milijarder George Soros, nad sam zakon in s tem vršijo pritisk na Madžarsko, da se sprijazni s tihotapljenjem migrantov čez mejo.

Po mnenju evropskega sodišča Madžarska posegla v področje zakonodaje EU

Hidvéghi je po poročanju Remix News vseeno napovedal, da bo Madžarska spoštovala odločitev Evropskega sodišča in tako kot prejšnje razsodbe implementirala tudi to. Ob tem je poudaril, da drža madžarske vlade glede ilegalnih migracij ostaja nespremenjena. Tem je potrebno narediti konec, Madžarska pa si ravno tak pridržuje pravico, da ukrepajo proti nevladnim organizacijam, ki se financirajo iz tujine in so del omrežja, ki organizira ilegalne migracije.

 

Evropsko sodišče je 6. novembra 2021 odločilo, da je tako imenovani “Stop Soros” zakon iz leta 2019 nezakonit. Zakon je med drugim predvideval višje dajatve za nevladne organizacije, ki se financirajo iz tujine in definiral podporo ilegalnemu priseljevanju kot kaznivo dejanje. “S kriminalizacijo organizacije dejavnosti povezane z sprožitvijo procesa za mednarodno zaščito oseb, ki ne izpolnjujejo nacionalnih kriterijev za pridobitev zaščite, je Madžarska posegla v EU zakonodajo,” je pisalo v obrazložitvi Evropskega sodišča.

Tudi madžarska pravosodna ministrica Judit Varga je poudarila, da bo Madžarska “še naprej ščitila Evropo ne glede na to, kaj pravijo v bruseljskem mehurčku”.

Ivan Šokić

Kliknite za komentiranje

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...