Quantcast
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bivša Jugoslavija

Vložena obtožnica proti 23 članom slovenske celice črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan!

Klemen Kadivc, eden izmed vodij slovenske celie kriminalne združbe Kavaški klan, ki ga ga vodita Radivoje Zvicer in Veljko Belivuk. (Foto: Posnetek zaslona-Večer inNewsfounded)

Tožilstvo je po dobrem pol letu vložilo obtožniico proti 24 članom slovenske celice črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan. Osrednji igralec v Sloveniji je bil Klemen Kadivc. Ali se bo zgodil Balkanski bojevnik, drugi del?

Specializirano državno tožilstvo je pol leta po mednarodni operaciji, v kateri so slovenski policisti razbili slovenski del kriminalne združbe Kavaški klan, ki se je ukvarjala s trgovanjem z drogami, vložilo obtožnico zoper člane združbe. Obtožnico so vložili zoper 24 od 64 osumljencev, med obtoženimi pa ni dveh skesancev, poroča današnji Večer.

Po poročanju STA, ki povzema poročanje časnika Večerpolicija ni uspela ugotoviti identitete nekaterih vpletenih, saj so znani le njihovi vzdevki. Nekaj vpletenih je na begu, nekateri pa so v zaporih drugje. Med obtoženimi pa tudi ni dveh skesancev, ki sta s posredovanjem podatkov pomembno prispevala k aretaciji vpletenih poroča Večer.

Pomemben skesanec Darko N. naj bi po poročanju Večera proti drugim obtoženim nastopil kot kronska priča, njegova identiteta pa bo ostala skrita, saj ima status zaščitene priče. Enak status ima tudi drugi skesanec, poroča Večer.

 

Tretji skesanec, o katerem Večer poroča kot o nezanesljivi priči, se je znašel med obtoženimi. Preiskovalna sodnica se je odločila, da mu statusa zaščitene priče ne podeli pišejo na STA.

Naslovnica časnika Večer o vloženi obtožnici proti slovenskim članom Kavaškega klana. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)

Naslovnica časnika Večer o vloženi obtožnici proti slovenskim članom Kavaškega klana. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)

 

 

Tožilec specializiranega državnega tožilstva Jože Levašič je na ljubljansko okrožno sodišče vložil 490 strani dolgo obtožnico, v kateri so predstavljeni očitki trgovanja z drogo. Tožilec v obtožnici ni zajel očitkov o trgovanju z orožjem, saj sodišče ni dopustilo razširitve sodne preiskave, še poroča Večer.

Tožilstvo v obtožnici, v kateri podrobno opisuje ravnanje vpletenih v tej kriminalni družbi, tudi predlaga kazni, ki naj bi jih izreklo sodišče v primeru obsodbe. Za vodjo kriminalne združbe Klemena Kladivca predlaga 12,5 let zapora.

V delovanje slovenske mreže je bila zelo vpletena Dijana Hrlaković. (Foto: Posnetek zaslona-Informer)

V delovanje slovenske mreže črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan je bila zelo vpletena Dijana Hrlaković. (Foto: Posnetek zaslona-Informer)

Kavaški klan v Sloveniji deloval od leta 2018

Po trditvah policije in specializiranega državnega tožilstva (SDT) je slovenska mreža Kavaškega klana delovala od leta 2018. Imela je močne povezave predvsem v Španiji, Nemčiji, Avstriji, Srbiji, Italiji, na Nizozemskem in na Hrvaškem.

Slovenska policija jim je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi močno prepredene lovke presekala maja, ko so kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s policisti specialne enote na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj, Maribor in Koper opravili 23 hišnih preiskav in aretirali več osumljenih, povzema STA poročanje časnika Večer.

Luka Perš

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Panika na srpski politični in estradni sceni! Mnogi so povezani s klanom Veljka Belivuka - Politiko

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MORDA VAM JE VŠEČ

EU

Danska je z veliko večino sprejela nov zakon o prosilcih za azil. Zakon so predlagali socialdemokrati, podprli pa so ga tudi liberalci. Zakon predvideva,...

Podcast

[Ernecl 1 na 1] S Kristjanom Šarcem o vodi in cepivih Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Podcast

[Ernecl 1 na 1] z g. mašnikom TLM, Vidkom Podržajem Aleš ErneclGlavni in odgovorni urednik Politiko.si

Kolumna

Najprej naj, ker to pač danes moraš, sicer te ljudje nemudoma napadejo, da nimaš rad njih ali da nimaš rad vseh, povem, da imam...